Zoek trekhaken direct op kenteken
KIES

Direct contact?
Chat of bel
met trekhaken.nl

076-5725004
klantenservice

Veel gestelde vragen

Inhoudsopgave:


 

Hoe gaat bestellen via trekhaken.nl in zijn werk?

U kiest via de website de trekhaak, de kabelset, het montageadres en de gewenste montagedatum (u kunt 2 voorkeursdata ingeven). U ontvangt automatisch een retourmail waarop de gegevens van de bestelling staan met de mededeling dat er met u contact wordt opgenomen. U ontvangt daarna zo spoedig mogelijk een retourmail van onze verkoopafdeling met de bevestiging van de eindprijs, de definitieve montagedatum en de gegevens van het montageadres. Het montageadres monteert op de afgesproken datum de trekhaak rekent dit contant met u af.

Kan ik de bestelling annuleren?

Ja, u kunt uw bestelling tot twee dagen voorafgaand aan de montage zonder enige kosten annuleren. Als er kosten zijn gemaakt of artikelen zijn ingekocht (zoals bijvoorbeeld een kentekenplaat voor uw auto) dan dienen deze wel betaald te worden.

Waarom kan trekhaken.nl mij de trekhaak leveren voor de scherpste prijs?

Wij doen rechtstreeks zaken met de grootste fabrikanten van trekhaken. In de meeste gevallen is dit een trekhaak van het merk Bosal of Oris. Door onze rechtstreekse inkoop kunnen wij u een aanzienlijk prijsvoordeel bieden.

Zijn de montagepunten vakkundig?

Ja! Wij doen alleen zaken met autobedrijven die technisch gezien op een hoog niveau staan. Bovendien worden deze bedrijven regelmatig getraind, zodat u kunt vertrouwen op een vakkundige montage, ook bij de nieuwste automodellen.

Kunnen er extra kosten worden berekend door het montageadres?

Ja, er kunnen extra kosten berekend worden voor meerwerk dat buiten de montage van de trekhaak en de kabelset valt. Voorbeeld: bij de montage van een trekhaak kan het mogelijk zijn dat er een meerprijs wordt berekend voor het aanmelden van de trekhaak aan de huidige auto-elektronica, zodat alle aanwezige elektronische componenten van deze auto intact zullen blijven. Dit wordt met een diagnosetester uitgevoerd. Ook kan het zijn dat door aanpassingen aan de auto de montage van de trekhaak wordt bemoeilijkt. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwde LPG installatie of een betimmerde laadruimte. Het montageadres kan de extra kosten hiervoor doorberekenen.

Voor het aansluiten van de constante stroomdraad, bedoeld voor bijvoorbeeld het aansluiten van een koelkast of het opladen van een accu, worden extra kosten doorberekend.

Voldoen de producten van Trekhaken.nl aan de wettelijke eisen?

Onze trekhaken en kabelsets zijn zo uitgevoerd dat ze aan de geldende wettelijke eisen voldoen. Zo zijn de kabelsets voorzien van een mistlampaansluiting en wordt bij de meeste uitvoeringen het mistlicht van de auto uitgeschakeld wanneer de stekker in de stekkerdoos aangesloten is. Dit voorkomt de hinderlijke rode gloed die anders weerkaatst in uw binnenspiegel.

Kan ik via u ook een trekhaak en een kabelset bestellen, zonder dat ik deze laat monteren?

Nee, dat kan niet. Wij leveren alleen trekhaken en kabelsets inclusief montage.

Mijn trekhaak staat er niet bij. Kunt u mij toch een offerte sturen?

Ja. Mailt u ons uw automerk, type en bouwjaar en wij doen u een aanbieding.

Is er voor elke auto een trekhaak leverbaar?

Nee, voor bepaalde automodellen zijn geen trekhaken leverbaar. Dit geldt voor onder andere de Ford Ka, Daewoo Matiz en Ford Puma. Voor steeds meer van deze auto’s is er wel een complete trekhaak met fietsendrager te leveren. U kunt dan echter geen aanhangwagen of caravan trekken.

Wanneer kies ik voor een vaste trekhaak of voor een afneembare trekhaak?

Een vaste trekhaak is goedkoper dan een afneembare trekhaak. In sommige gevallen is het beter een afneembare trekhaak te monteren in verband met de zichtbaarheid van de kentekenplaat. De kentekenplaat moet namelijk volledig zichtbaar zijn! In het geval een auto is uitgevoerd met parkeersensoren is het raadzaam een afneembare trekhaak te monteren. Op het moment dat de achteruitrijdversnelling van de auto wordt ingeschakeld, kunnen de sensoren de trekhaak als obstakel zien en daardoor een alarm signaal afgeven.

Wanneer kies ik voor een 7- of voor een 13-polige kabelset?

Een 7-polige kabelset is goedkoper dan een 13-polige kabelset en wordt voornamelijk gebruikt voor aanhangwagens, fietsendragers en trailers en wordt standaard voorzien van een mistlampaansluiting.

Een 13-polige kabelset wordt voornamelijk gebruikt voor toepassing met een caravan. De extra aansluitingen zijn namelijk nodig voor stroom aansluiting voor de koelkast tijdens het rijden, voor de binnenverlichting en de achteruitrijdverlichting. Voor het aansluiten van de constante stroomdraad, bedoeld voor bijvoorbeeld het aansluiten van een koelkast of het opladen van een accu, worden extra kosten doorberekend.

Het is mogelijk dat voor oudere caravans een 7-polige kabelset nodig is, of eventueel een 13-polige kabelset met een adapter voor een 7-polige stekker

Wat is constante voeding?

Bij een 7-polige stekkerdoos is het niet mogelijk een constante voedingsdraad aan te sluiten. Voor deze functie moet een 13-polige stekkerdoos worden toegepast. In de caravan kunnen een aantal elektrische voorzieningen werken op de 12V-spanning van de auto-accu: bijvoorbeeld de binnenverlichting van de caravan, een waterpompje, een ventilator, een radio en tv. Deze apparaten gebruiken relatief weinig stroom en kunnen door aansluiting van de constante voeding altijd stroom van de auto-accu betrekken, ook als het contact van de auto uit staat.

Om een koelkast te laten werken tijdens het rijden, is het beter om ook geschakelde stroom aan te sluiten.

Wat is geschakelde voeding?

Hierop kan een koelkast aangesloten worden of een caravan-acculader. Er is voeding van de accu zolang het contact van de auto aanstaat. De toevoer van de voeding stopt zodra het contact van de auto wordt uitgezet. Op deze manier kan de koelkast de accu van de auto niet leegtrekken, zodat de auto niet meer kan starten. Een koelkast gebruikt relatief veel stroom, zodat een nieuwe accu binnen 4 uur leeg kan zijn indien de koelkast blijft werken als het contact uitstaat.

Wat is Check-Control?

Check-control is een lampencontrolesysteem, waarmee de werking van de achterlichten, remlichten en-/of mistlichten wordt gecontroleerd. Bij een defect aan één van deze lichten zal er een waarschuwing middels een controlelampje, symbool of tekst verschijnen op het dashboard. U kunt controleren of uw auto check-control heeft door de motor te starten, de lichtschakelaar aan te zetten, de stekker van een achterlichtunit te verwijderen en de rem in te trappen. Als het voertuig check-control heeft zal er een waarschuwing op het dashboard verschijnen.

Doet mijn Check-Control het na de montage nog?

Ja, omdat wij werken met kabelsets van originele kwaliteit is de werking van uw check-control gegarandeerd.

Krijg ik problemen met de parkeersensoren (PDC)?

Steeds meer voertuigen zijn tegenwoordig uitgerust met parkeersensoren. Deze sensoren zien een aanhanger als obstakel en zullen daardoor een alarmsignaal afgeven. Onze kabelsets schakelen daarom in de meeste gevallen de parkeersensoren automatisch uit, zodra de stekker van de aanhanger in de stekkerdoos wordt gestoken. Per automodel kunnen verschillende PDC systemen zijn gemonteerd, bijvoorbeeld het originele systeem of een aftermarket systeem. Bij aftermarket systemen is de uitschakeling niet gegarandeerd.

De kogel van een vaste trekhaak kan ook door de parkeersensoren als een obstakel worden herkend en daardoor de werking verstoren. In dat geval kan een afneembare trekhaak uitkomst bieden.

Wat is Canbus?

De moderne Europese voertuigen zijn uitgerust met een Canbus systeem. CAN staat voor Controlled Area Network. Door de digitale besturing wordt het totaal aan bedrading sterk teruggebracht, wat leidt tot een gewichtsbesparing. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden om nieuwe functies te integreren veel groter. Voorbeelden hiervan zijn TSP (trailer stabiliteitsprogramma), adaptieve remlichten (deze gaan feller branden als er hard geremd wordt), etc. Het gevolg is dat de verlichting voor de aanhanger niet meer eenvoudig bij de achterlichten kan worden afgetakt. De oplossing is even complex als eenvoudig. Het complexe deel is voor u opgelost in de nieuwe CANbus kabelset, het eenvoudige deel is de aansluiting. Direct na montage zullen alle wettelijk verplichte verlichtingsfuncties op de stekkerdoos beschikbaar zijn. De extra functies (mistlamp-uitschakeling, PDC-afschakeling,TSP-activering) zullen in veel gevallen pas werken na activering m.b.v. geschikte service-/diagnose apparatuur.

Past de trekhaak ook op een geïmporteerde auto?

  • Het kan zijn dat de trekhaak of de kabelset niet past. Dit kan het gevolg zijn van:
  • Afwijkende bumperconstructie. In de VS zijn andere normen t.a.v. botsproeven en hierdoor zijn de bumpers t.o.v. de Europese modellen anders geconstrueerd.
  • Afwijkende Chassisbouw. In een aantal gevallen (bijv. VW Golf, VW Vento en Honda Accord) worden de auto’s bestemd voor Europa elders geproduceerd / ontwikkeld dan die bestemd zijn voor de VS
  • Afwijkende elektronica

Wat is de juiste kogelhoogte?

De kogelhoogte zal belast gemiddeld tussen de 35 en de 42 cm liggen (hoogte tussen wegdek en hart kogel), hoewel kogelhoogtes boven de 42 cm zeker ook mogelijk zijn. T.a.v. de onbelaste hoogte kan geen exacte opgave gedaan worden. Bij een maximum belasting zal aan een hoogte van minimaal 35 cm tussen hart kogel en wegdek moeten worden voldaan. Bij de constructie van trekhaken wordt, voor wat de hoogte van de kogel betreft, uitgegaan van een wagen met standaard banden en veersystemen.

Wat is de juiste afstand van mijn kogel tot aan de bumper?

De afstand van het hart van de kogel tot aan de bumper, is minimaal 6,5 cm. Dit is een wettelijk voorschrift. Er kunnen ook grotere afstanden mogelijk zijn.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

U kunt uw vraag stellen via het contactformulier of via 076-5725004 (tijdens kantooruren).

Voor Autobedrijven:

Kan ik zaken doen met trekhaken.nl?

Wij werken met een team van montageadressen. In regio’s waar trekhaken.nl niet voldoende vertegenwoordigd is, kunnen wij nog samenwerking met garagebedrijven aangaan. Voor ons is het belangrijk dat deze bedrijven vakbekwaam zijn in de montage van trekhaken en kabelsets. Trekhaken.nl organiseert cursussen voor garagebedrijven om de kennis bij de nieuwe modellen op peil te houden. Onze inkoopprijzen zijn scherp, maar wij verwachten ook dat het garagebedrijf mee kan gaan in het aanbieden van een goed kwalitatief product tegen een scherpe prijs. U kunt meer informatie aanvragen via het contactformulier of via 076-5725004 (tijdens kantooruren).

Kan ik trekhaken en kabelsets inkopen zonder dat ik montageadres ben?

Het is ook mogelijk om trekhaken via trekhaken.nl in te kopen, zonder dat u montageadres bent van trekhaken.nl. Het is dan van belang dat u een erkend garagebedrijf bent met een inschrijving bij de KvK. U kunt meer informatie aanvragen via het contactformulier of via 076-5725004 (tijdens kantooruren).

Eenvoudig bestellen
De bestelling stap-voor-stap:
1. Zoek via uw kenteken
2. Selecteer de trekhaak en kabelset
3. Klik op 'Ga verder'
4. Vul uw gegevens in en verstuur de bestelling
5. Trekhaken.nl plant met u de montage in
Accessoires
Bestel eenvoudig accessoires bij Trekhaken.nl.
Klik hier voor ons actuele aanbod. accessoires
Sistema Gopren veersysteem
80% minder doorzakken van de auto bij belasting doormiddel van Sistema-gopren veersysteem sistem-gopren veersysteem
Klik hier voor meer informatie.
Garagebedrijven
Garagebedrijven bestellen natuurlijk via Trekhaken.nl. Maak hier uw bedrijfsprofiel aan. zakelijk
Trekhaken.nl Brieltjenspolder 30, 4921PJ Made 076-5725004